Idiocracy

Heb best zorgen over waar het met mij en deze site heen moet. Maar wacht: er is lifehacks.com met nuttige info: https://www.lifehack.org/798995/mentally-tired en https://www.lifehack.org/790561/how-to-make-money-with-a-blog . Moet dus kernwaarden- en doelen omschrijven en acties in lijn daar mee opzetten.

Over een paar kernwaarden ben ik het met mezelf eens:

– Links. Overleven doe je met z’n allen, niet als denkbeeldige Brat Pitt in de familietank de zombies ontvluchtend.
– Linkshandig, sinister, militant atheist; ik ben geen agnost ye fecks, ik weet heel zeker dat god niet bestaat tot AI de singulariteit bereikt en ons allen overbodig verklaart. God is al dood, nu de mensheid als uitvinders van ‘t concept nog.
– Open Source. Ik kan leren hoe je een Raspberry Pi opzet en beveiligt, hoe je een WordPress site goed beveiligt en daar een lichtgewicht webshop in kunt bouwen.
– Hyperindividualist: ik kijk sinds een kwart eeuw geen TV meer en doe niet aan sociale media. Mijn eigen cultuur is samengesteld uit een ratjetoe van (sub)culturen, ontwikkel je eigen bubbel en stel je bronnen met zorg en toewijding samen.
– Overtuigd single: mom’s basement op de tweede verdieping. Joe women lacht me maar uit, don’t give a flying fuck, als je je mobiel niet uit kunt zetten zie ik een rol als manvriend bij voorbaat somber in. Wil best spelen, lichaamsdelen kwijtraken niet en allergisch voor volgsters en actrices.
– Anti-autoritair. Mijn rundvlees met de hele alternatieve / hippiescene is dat ze me zo ontzettend ongeschikt voor algemene consumptie gemaakt hebben, dat ik me levenslang een labrat voel, zowel onderzoeker als testdier maar altijd mr. Robot.
– Grassroots: “Keep It Simple, Stupid!” en Ockham’s Razor: de eenvoudigste uitleg is meestal de beste. Geen excuus voor onderbuikonzin btw.
– Anti sociale media: het werkt verrechtsing, vervlakking, verstoring in de hand. Het vergroot de groepsidentiteit en promoot bullying en stalking. Fokke & Sukke: “En toch heb ik liever dat je buiten gaat facebooken.” Sociale media zijn ontworpen om een besef van gezamenlijk overleven te ondermijnen.
– Extreme behoefte aan Input: nieuws, artikelen lezen, muziek, films, kunst, strips, grafiek. Ik weet dat ik een dino ben dat ik nog iets van een blogosfeer over wil houden maar ga toch proberen een dagboek technische tips te schrijven, misschien daar een webshop van maken.
– Behoefte om gadgets te maken, laatst een mini Teslacoil speaker gesoldeerd. Wiens Chinese ass fawlty blijkt *details & gevloek bespaart*.

OK 4:20, tijd voor correctie / inkorten en uitloggende voor de nacht. Also vechtende met m’n koppelstreepjes- en Hoofdlettertick.