Vijftig jaar – en nu?

Zo – ‘k ben een halve eeuw oud geworden – wat m’n meer narcistische vrienden niet gelukt is, die geloofden de kluit die hen aanmoedigden terwijl ze zich dood zopen en snoven. Da’s ook meteen de reden dat ik gewoon door ga met waar ik mee bezig was – een individu proberen te blijven in een versmoelboekte wereld en weg blijven van asociale media.

Gemeente Pilburg laat me eerst m’n vakdiploma AutoCAD-tekenen halen maar kan daarna nog niets met me… en ik moet dat normaal vinden? Ik wil niet meer praten, alleen maar genoeg geld om te verhuizen. Ik heb geluld als brugman, emails met goede plannen naar I&W gestuurd waar ik nooit een reactie op kreeg – ambtenaren waren en zijn te druk met sociale media. Die mails staan nog steeds in mijn email-account voor als iemand op het idee mocht komen me te verplichten tot arbeid die ik al lang en aantoonbaar aan het doen ben.

De dikke dertig websites die ik gebouwd heb kan ik ook allemaal achter elkaar terug roepen – ga me alleen niet vragen een CV te schrijven als dertig plaatjes van gemaakt werk het niet doen. Ik heb al minstens 10 jaar een eigen webserver waar ik op door ben blijven schrijven en het spijt me niet dat ik meer van den server-prutserige ben dan een twitterende smoelboekouwehoer. Sociale media-mensen begrijpen niets van mijn eenzame lol daar aan en hoe pissed-off ik ben als ik niet dezelfde tekst opmaak opties krijg als die ik op een website heb.

Geen spécïalè karakters, geen strike-through, geen cursief of bold … hoe moet ik dan schrijven?

Plus dat ik er nooit aan ga wennen om de “geschiktheid” van m’n teksten door sociale media bedrijven te laten bepalen, ik schrijf wat ik wil schrijven, als ik daardoor in problemen kom heeft de tekst blijkbaar doel getroffen. Maar ik ben geen trol, redigeer m’n teksten best fel om de grootste frustratie wat te verzachten. Niet dat de frustratie daar mee weg is maar ik verwacht serieus antwoord op mijn technische beslommeringen en dat gaat niet als je mensen eerst helemaal verrot scheldt.

Echt hackerswerk is geen sociale business, ik snap dan ook niet dat ik nog steeds “hobbyist” ben na 22 jaar op het internet en 15 jaar met Linux aan het ballen. Ja ik snap het wel – men wil me vooral controleren, als ik wel aan sociale media deel had genomen had ik natuurlijk al lang een baan gehad. Maar ik wil geen baan – ik heb een beroep dat zich daar niet voor leent, ik leef en engineer mijn idealen terwijl joe de “get a fucking job you moron”-mantra blijft zingen.

Plus dat ik er stiekem altijd meer tijd en werk in steek dan een 9/5-er me ooit toe gaat staan. Ik heb geen sociaal leven dus ik wil alleen nog heel erg goede dingen maken en daar genoeg aan verdienen om een mooie kampeerbus te kunnen betalen zodat ik op een rustige camping mijn dingen kan doen zonder verstoord te worden, alleen rust en natuur kunnen me nu nog redden. Tinnitus is een levende hel – maar alleen mensen die het zelf hebben begrijpen dat. Ik zou m’n Tinnitus graag inruilen voor geestesziekte als ik de piep in m’n oor daar mee kwijt raakte.

Na een kwart eeuw neoliberalisme is alles hier stuk, ik leef in het rijkste, domste land ter wereld. U heeft bewondering voor zuipschuiten, snuifdruiven en pillendozen die als ondernemer gezien moeten worden in plaats van als het landverklotende gajes dat ze zijn. Fok de vernederlandse heersmeneertjes- en mevrouwtjes, u bent zo zielig. Nucleaire derde wereldoorlog is op handen en ik ga me geen moer meer aantrekken van sociale onzin. “We” gaan verdampen, capice, amice, tovarishe – verdampen!

Sociaal gezien ben ik klaar met wonen braakburg, mijn buren, justitie. Heb nu littekens in mijn voeten staan, dacht altijd dat het Belgische “met de voeten spelen” voor gek zetten of stokslagen er op was. Heb hier twintig liter bloed gratis afgegeven, die wil ik terug, daar moet ik vier Pilburgers voor oogsten, vrijwilligers?

En dat fijne stickertje in de straat met “rapefugees not welcome” bewijst precies wat mis is; de nazi’s horen er hier helemaal bij en mogen hun spindokterij tot in den treure loslaten, daar hebben ze recht op. Net zoals kathozieken eigenlijk recht hebben op blackfacerij en homofobie en een scala aan kwellerijen – maar wel altijd in groepsverband want alleen zijn ze fokkin’ niets. Zoals alle gelovigen eigenlijk, ze kwellen niet omdat ze dat zelf lekker vinden maar omdat dat van hun god moet – dus doen ze het in groepen.

Alles mag best brutal & death metal worden – screw u all to hell & back, ik verlang naar een grootse finale omdat ik de mensheid (en zeker vernederland met al z’n “kansen”) maar een zoot ontzettend simpele idioten vind die hun toekomst voor een paar grijpstuivers in de waagschaal gooien. Bog wat ben ik content dat ik mijn echte kapitaal in mijn hoofd gestopt heb, Linux geleerd heb in plaats van alleen maar snel rijk willen worden.

Joe twijfelt maar aan me tot je een ons weegt – ik heb laatst een zelftest gedaan en kwam er achter dat ik alle 51 Linux- en Widnoze commando’s uit m’n bol ken, misschien ben ik een ouderwetsche klojo dat ik die ken maar dat boeit me niet. Ook ben ik na 15 jaar Linux hartstikke geïndoctrineerd door Linux-filosofie: ik mag de dingen die ik geleerd heb niet lukraak, zonder reden uitvoeren, moet altijd een schuin oog op collateral damage houden, stel je voor dat ik een smoelboekhoer kwets! (of door een stupiditeit een compleet netwerksegment plat gooi).

Mijn projakt voor het komende jaar: een militaire Raspberry Pi bouwen waar alles in zit dat een telefoon niet kan: IR-camera, scanner en zender, gasdetectie, WiFi deauthorizing (handig om WiFi-cams uit te kunnen schakelen) en meer hacking hardware, alles draaiende vanaf een Kali-Linux-OS op een LUX-partitie. Te koop voor iedereen die me er van kan overtuigen dat ie geen losgeslagen zuipschuit, snuifdruif of pillendoos is – en dat ga ik niet gemakkelijk maken.

Screw me? Nono, screw you!

Een reactie plaatsen