Hoi.

Ik ben Henri Dijcks, een vijftigjarige Raspberry Pi Linux Geek met AutoCAD-diploma. Ben vanaf ’97 op het internet, (d)wars van sociale media maar blijf gewoon doorbouwen en schrijven. Heb last van hooikoorts en tinnitus en werk daarom het liefst ‘s nachts vanuit huis en ben een jaar op het smoelenboek geweest waarvan de sociale fallout nu nog merkbaar is. Alles is leuk en “fun” en van den trollerige studentikoze tot je scientology-telefoontjes in je blocker toe moet voegen. Enfin, heb dat min of meer glansrijk overleefd. M’n reactie op alle aan- en kaltstellerij, gewalg en gegriezel is dat ik nog dieper in zaken duik die ik belangrijk vind:

  • Privacy. Lach me maar uit om mijn behoefte daar aan, dat belet me niet om de mijne met technische middelen af te dwingen en vroeger of later wil ik cashen op wat ik als doodgewone mentale en technische hyiëne zie. “What has been seen, cannot be unseen”: Vice over Rotten.com. Het is voor iedereen raadzaam een VPN te huren en te installeren, niet alleen voor bedrijven maar juist daar tegen.
  • Geen praatjes maar plaatjes. Ik praat en schrijf al heel lang heel wat af, daar moet ik vanaf, m’n ding in 0,2 seconden doen. Als een verhaal niet in een symbool of icoon verpakt kan worden is het niet waard het te vertellen, heb veel meer boodschap aan goede grafiek dan aan tekst.
  • Open Source, vandaar deze website – je mag mijn ingewanden bekijken zonder dat ik me tot smoelboekhoer (m/v) hoef te laten verbouwen of op/door sociale media te laten verpuberen.
  • Vertrouw je technolust: het snelle smerige afhandelen van technische zaken IRL is een vermogen, geen handicap.

 

Gegroet, Henri