Zombie in Pillburg

Ik woon al 30 jaar in een totale junkenstad. Recht, zorg, integriteit van bestuurders: het is allemaal het raam uit gemikt. Iedereen met ook maar een beetje verstand of behoefte aan rust wordt hier meteen vol dope gestopt of genaaid door hoeren – de mafia probeert zeker te maken dat iedereen z’n mond houdt. Met dreigen, met acteerwerk, met chantage wordt hier alles “rustig” gehouden. “Wat wij van je weten” – als je genoeg van me zou weten zou je er helemaal niet mee durven dreigen, ik probeer ook de onzin die ik zelf uitgehaald heb te vergeten.

Iedereen zit collectief in z’n broek te schijten omdat nepotisme (het altijd voorop stellen van de eigen groep) hier zo normaal is dat individualisme eigenlijk niet bestaat. Je terugtrekken of afzijdig houden zit er ook niet in, alle vadertjes hebben het recht alles bij elkaar te dreigen en je neer te proberen te staren alsof er geen morgen is. Ik word van dat soort gedrag alleen nog maar loei-kwaad omdat ik vind dat ik dat niet verdien. Ook verdom ik het klapvee te zijn voor de mensen die er helemaal bij horen, ze halen hun bevestiging maar van Facebook.

De goede dingen die ik gedaan heb: me niet te veel op laten fokken en me terugtrekken als ik voel dat ik te boos word. Jaren uitzendwerk gedaan, eigen studie bij elkaar gewerkt, jarenlang vaste banen gehad, meer dan 20 liter bloed gratis afgegeven. En geen alcoholist, snuifdruif, speedfreak of pillendoos geworden.

Niet dat ik een schoon geweten heb, paar keer best brokken gemaakt / met mensen gaan gooien, ben flink gepest en als die boosheid terugkomt kan dat best fout aflopen voor een pester en echt spijten kan me dat dan ook niet. Ze blijven het wel proberen hoor, in groepsverband indruk te maken. Voor mij is er de wet van de straat: je bent zo sterk als je in je eentje bent, vergeet de groep want als mijn poep jouw ventilator raakt zijn ze toch altijd te laat.

Ik ben linkshandig, zware roker en zie er best Joods uit. Als ik voor iedere keer dat ik hier “kankerhomo” of “kankerjood” genoemd word een euro zou krijgen zou ik schatrijk zijn. Mijn probleem daar mee is dat men probeert me in een mindset te krijgen waarbij ik iedereen zou gaan haten. Dat doe ik niet – ik ben en blijf vriendelijk tegen mensen die dat tegen mij zijn. De ratio daar bij voor mij is dat 1 vriendelijke lach of woord ongeveer 10 scheld- of staarpartijen teniet doet. Want ‘t is me een staarderig volkske, die Pillburgers, iedereen psycho is het devies (“Het Zieke Zuiden” – maar dan als compliment aan zichzelf). Alsof geestesziekte iets is om indruk mee te maken.

Bang word ik er niet van, dat komt omdat ik veel banger ben voor WOIII. Hopeloos wel – ik wil hier heel graag weg, eindelijk weer eens wat rust en natuur zou me heel goed doen, misschien zelfs een hartwip voorkomen. Nu probeer ik dat met af en toe trainen – wat ook weer alleen als bedreiging gezien wordt, niet als pure survival.

Maar goed, genoeg gekletst, foto’s:

Mijn voet nadat ik wegens blutheid terug moest lopen vanuit Breda cellencomplex. Buren, bedankt dat je voor mij hoorbaar gaat lullen over hoe “mij aan te pakken” als ik eens een muziekje op een normaal volume op vrijdagmiddag draai bij het doen van m’n afwas, was, schoonmaken. Nota bene Louis Effin’ Armstrong ! De grootste “oogst” was een blaar met een diameter van 5 cm, gelukkig was een Bredanaar zo goed me 4 km vanaf Tilburg even naar huis te rijden. Jasper, alsnog hartstikke bedankt voor je heldendaad.

Ik zit nog steeds te wachten op een brief van Justitie maar denk dat die er niet gaat komen. “Toevallig” waren er politie-acties en “toevallig” was het cellencomplex Tilburg dicht en “toevallig” gebeurde een en ander net voor m’n toeslagen gestort werden. Onze hond had ook toevallen!

Zo GOED heeft Wonen Breburg het met me voor: stopcontact vrijwel IN de douchecel. Zegt huis”meester” Bert Wielaars: “Er hangt toch een gordijn voor?”. Ja dat komt omdat ik liever geen gebraden haan ben, jij vies klein RK-manneke. Komt ie een week nadat ik opgepakt was ook nog langs “om te vragen hoe het met me ging” met een hele grote vent die ook nadrukkelijk meldt dat ie bokst en voor het RIBW gaat werken. Subtiel hoor! EN tekenend voor de mentaliteit – of liever gezegd het gebrek daar aan – hiero.

Mooi man – mensen “in model dreigen” – maar wat stel je je daarbij voor? Al eens een gewoon gesprek geprobeerd? Of misschien toch eens mr. Chips hier tegenover aanpakken als ie het over “dien Brûne” heeft? Of moet ik er dan toch maar gezellig op gaan wittepieten?

De “cadeautjes” die steeds bij mijn schuurdeur liggen. Heb ‘t een paar keer opgeruimd, gelukkig heb ik geen fiets meer (die is gvd ook al gejat, net als mijn nieuwe leesbril) dus da’s weer een irritatie minder.

Kijk he ik ga verder niet met vingers wijzen. Als Pillburg zo door gaat schrijf ik op een gegeven moment wel een goed geschreven en humoristische reclame-brief in het Engels naar een aantal grote buitenlandse universiteiten a la: “Folks, if you really want your children to return to you as fucked-up junkies, send ’em to Pillburg !”. En vergeet nooit: ooit hoorde ik er genoeg bij om massieve hoeveelheden data te verzamelen die nog steeds verre van outdated zijn. Als ik besluit achter echte klootzakken hier aan te gaan ga ik echt damage doen en interesseert het me geen moer wat er verder met mezelf gebeurt. Hell, fokkin’ echt helemaal niets te verliezen hiero – deze stad is een ziek, vals wijf.

Ik sta open voor een tijdelijke woningruil, als gemeente Pillburg het betaalt verkas ik subiet terug naar de Hoge Veluwe, een stad als deze is geen plaats voor een man alleen om bejaard te worden. Stenen tuinen, stenen harten, dat verhaal. En geen dode vissenogen meer in m’n bed. Zo nu en dan een sloper slopen zal ik nooit echt afleren en ik vind dat een prima karaktereigenschap.

Aan alle mishandeling komt een eind. Ik hoop eind januari een halve eeuw oud te worden zonder strafblad, eigen huis, auto, baan, vrouw, kinderen, schulden. Ik mis geen van mijn oude vrienden of vriendinnen, zou wel graag nieuwe maken maar een kwart eeuw Kalt Gestellt worden is me niet in de koude kleren gaan zitten. Bovendien word ik er depressief van dat nog-steeds-dezelfde-shit wel blijft gaan terwijl ik me toch echt klaar moet maken voor zware tijden.

De reden dat ik hard blijf gaan op racisme en fascisme is niet dat ik politiek correct wil zijn. De reden is veel meer dat ik me er mede schuldig aan maak als ik m’n mond er over houd en dat als 1 groep de sigaar is, de rest van de groepen vanzelf volgt. Ook is het huurbuurtje waar ik in woon achterlijk genoeg dat mensen zich via racisme gunstig willen profileren t.o.v. anderen – terwijl iedereen hier in hetzelfde inkomensschuitje zit, hoe zielig is dat dan? Het zijn mijn oude studiegenoten die zich om dat gedrag kapot lachen en ik gun ze dat niet. Kunnen we de hele zwartepietendiscussie niet gewoon afschaffen door snikkelaas als RK-pedo zelf the boot te geven? Blackface = racism !!!

Also: Bog damnit waar blijft de linkse cavalerie nu?