How To Animate 2D Art Motion Comic Page Blender 2.69 Tutorial

ZO freaking awesome: animated comics tutorial in Blender. Dit is samen met Makehuman dus de reden dat ik me de afgelopen jaren zo kapot geknokt heb met de Orange Pi – vanwege 3D ondersteuning al is het maar een Mali-kaart. Android loopt er ook goed op – met de nodige hickups en quirks due to Chinese implettermentatie, kan met Chinese minibeamer een prima schoolbord / thuisbioscoop (schermdiagonaal bijna 3 meter bij 2000 lumen, verduistering wel nodig maar verder goed te doen) leveren voor pak ‘m beet E 180,-. (met Android 32Gig miniSD en Armbian op de vaste EMMC-kaart).

Open Source Rocks maar heb er toch echt te veel tijd in gestoken om geen marge te berekenen al is die maar half over de kop en de kosten zijn een fractie van die van een groot HD scherm met TV-box. Also: Armbian op een lomp groot scherm.

2D in een 3D programma animeren… Dit is wat ik wil doen en het interesseert me geen moer wat ik er aan over ga houden, wil m’n  Obsessive Compulsive Disorder aangaande computers wat los laten, sneltoetsen uit deze tutorial leren en swingen maar!

Verder heb ik foto’s genomen van “Doomed Graffiti” in town. De “Frisk”-graffiti is inmiddels verwijderd, methinks een mooi inleidend project om in Blender te animeren. De gemeente verwijderdt de laatste resten Echte Creativiteit met spoed (je wilt tenslotte niet de “officiële jongens” voor de voeten lopen), ik maak van mezelf een graffiti-conservator-with-a-vengeance.

Frisk

SKJ strap in want je fantastische verwijderde “Frisk” graffiti staat hier binnenkort in Blender geanimeerd online (wil iemand ‘m verwittigen want ik ben niet connected kwa asociale media).

Enjoy!