Neal Stephenson – Snowcrash Hardware

De cyberpunkroman “SnowCrash” (Nederlands: “Het Babel Virus”) is geweldig (luister maar verderop). Het meest geweldige er aan vind ik nog wel de beschrijving van de uitrusting van the Deliverator (Hiro Protagonist: een pizza-bezorger die voor de mafia werkt met een paar Samurai-zwaarden op z’n rug) als de beschrijving van de uitrusting van Y-T (that’s not whitey but Yours Truly, een 15-jarige boardsurfster). RadiKS staat btw voor “Radikal Koerier Systems”, een koeriersdienst die gebruik maakt van surfers.

SnowCrash

Met de beschrijving van haar plank kan ik als gadgetbouwer wel iets: een surfboard met kortegolf-radar in de neus en wielen met heel veel spaken die zich aan het wegdek aanpassen. Daar bij een magnetische “harpoen” waarmee je jezelf aan auto’s vast kunt haken … rrrroger that, dat wil ik meer dan graag ontwikkelen. Ze gebruikt als valbeveiliging een zelfopblazend pak zoals nu voor motorrijders al beschikbaar is.

Kijk je hebt bij nl.made-in-china.com al een electrische plank voor $78,- maar wat is de sport dan nog? Ben ook op zoek geweest naar zelfbouw-kits voor electrisch surfen en goedkope mini-benzinemotorkits om in te bouwen maar nog niets gevonden.