‘Nederlands’ Gitlab is 1 miljard waard na nieuwe investeringsronde

Het opensource-codeplatform Gitlab heeft in een nieuwe investeringsronde 100 miljoen dollar opgehaald, op een waardering van 1 miljard dollar.

Source: ‘Nederlands’ Gitlab is 1 miljard waard na nieuwe investeringsronde | NU – Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Eat THAT u commercial sons o’ bitches! Ik ben blij dat ik de Open Source scene trouw gebleven ben. Sourceforge, github, reddit: ze heersen stuk voor stuk meer de pan uit dan mobieltjes ooit gaan doen.

Get this: met github kan ik als ontwikkelaar in Terminal gewoon in het mapje van het programma om handen gaan staan, tiep sudo git en dat programma wordt niet alleen up-to-date gebracht maar ook de dependencies worden gechecked, of: hoe je als Linuxpinguin lekker toch de pan uit kunt grooven.

*** hierbij nadrukkelijk alle ontwikkelaarskoppijn- en gevloek verzwijgt ***

Meteen ook een verklaring voor mijn tegendraadse anti-autoritaire gedrag: once done met Linux hierarchy, permissions, certification word ik daar In Real Life razendsnel doodmoe van. Ik heersch wel de pan uit op m’n machines en site, ok? Verdenk me niet van verveling want ik wil soms m’n Pi het raam uit mikken en soms doodop van de zoveelste re-configuratie. En da’s niet bij gebrek aan backuptechniek- of discipline maar omdat een paar verschillende open source clans gebrekkig samenwerken (Linux = Mint! Nee, Arch! Nee, Debian! Nee, Suse! Nee, Fedora! Nee, Ubuntu! etc. etc.).

Tot nu is Debian / Armbian de enige distributie die ik echt stabiel vind, zeker waard om te proberen met LXDE. Maar ook dit is een zuiver persoonlijke voorkeur die ontstaan is door het uitproberen van een heleboel verschillende distributies in combinatie met verschillende desktops. Maar seriously guys, complete kernels moeten recompilen is Geen Humor, zorg nu eens voor een stabiele Open Source basis want ik kom dezelfde fouten en ergernissen die ik heb met Linux nog steeds tegen in Android. Ur filesystem compatibility sucks (MTP nightmares anyone?) *sudo apt-get install mtpfs + disable hyperactieve USB-debugging in Android*, de handling van USB lacks *zwaardere voeding (+ halve ampere VOLT *grote rokende oooops*) / USB-hub met eigen voeding kopen, voor de Pi werkt max_usb_current=1 in de config.txt* en de Raspberry Pi mag best iets duurder (say: E 60,- voor een ruime 2,4Ghz ARM Atom met de nieuwste Mali grafikaart, kan dat? It’d wipe away competition: X5 mini PC). Linux draait ook Steam waardoor een wereld aan spelletjes open gaat. Over & over dezelfde fouten moeten counteren en corrigeren heeft me wel een prima debugger gemaakt maar ik vind ‘t wel fokking saai worden en het haalt m’n aandacht van actually making stuff on Linux.

Ik wil op Linux gewoon hetzelfde kunnen doen als op een Windows PC. Ik wil eerst een dag lang Arduino kunnen klieren en dan een spelletje ter ontspanning kunnen doen, waarom maakt de Raspberry Pi scene zo’n sacrale scene van IOT? Mijn droom blijft toch een stoner/hackerkolonie in deep space en mijn gamen gaat net zo min over als mijn roken of mijn behoefte dingen te maken en te schrijven.

Also: het is veel makkelijker via de al ingebouwde functionaliteiten van browsers op server basis dingen te doen dan speciale apps daar voor te ontwikkelen. Ik kan het ook niet helpen dat mijn soms 10 jaar oude kennis van ICT nog steeds heel erg up-to-date is waar het gaat om zaken als het gebruik van SVG, RSS, HTML, XML, PHP etc. Het blijft wel de moederneukende Base en kan nog steeds met een minimum aan bandwidth een maximum aan effect genereren. Wat een fantatsie woord blijft dat toch: genereren. Net als schrobbering (standje) of kippig (bijziend).

Ok, ok, it’s 4:20 again, ook nog Hertog Jan en White Widow dus droom mijn Gelderse dromen. Bog ik mis de Hoge Veluwe in steendorp, een ei op een tegel was ik.