orangepipcplus

Complete overwinning – een razendsnelle (want: met Mali OpenGL ondersteuning) Armbian (Debian voor ARM) met LXDE desktop op de Orange Pi PC Plus aan de praat gekregen. Blijkt: geen van de Orange Pi’s grafische kaarten draaien goed vanaf een SD-kaart (SD-snelheid bottleneck). Ik ga alle ellende met crashende chromium-browsers (nodig vanwege Google – bookmark sync tussen apparaten) en hele enge groene / gestreepte / verstoorde schermen snel weer vergeten. Goed ding dat ik de dingen bij voorbaat van cooling grids & fans voorzien heb.

Heb het Armbian-image eerst naar het vaste geheugen (EMMC) geschreven, daarna geconfigureerd. Niet met de experimentele armbian-config-utility maar gewoon handwerk, apt-get en tasksel dus, ding is rock steady en razendsnel, geen gezeur meer mee gehad. Bog Damn – ik draai Debian op een ARM-chip op een 24″ monitor in 32 bits kleuren op een whooping 1920 bij 1080 pixels met OpenGL (dus: character hinting en desktop opacity) en autostart OpenVPN tegen eventuele Chinese (contra-)spionage, dit is gewoon genieten geblazen. Ik ben weliswaar ARMoedig met machientje van drie tientjes maar mag mezelf nu ARM-ontwikkelaar noemen… Links 2-3-4 !

Mijn wapens van keuze: Inkscape, Gimp, Blender, MakeHuman, Synfig Studio, AutoDesk Character Generator, Typecatcher. Ik ga 3D avatars / characters maken, logo’s, icons, strips en animaties / motions comics. Dit is een serieus stuk gereedschap en nodigt uit tot strips tekenen met 3D-ondersteuning. Voorbeelden laterrr !

Oi, pssst, kids: als je even snel een 3D achtergrond met juist perspectief wilt bouwen kwa tekenen: check de isometrie-grid-snap-opties in Inkscape. Want dat kunnen we leren van Diablo; achtergrond / omgeving in isometrie, karakters in 3D levert massieve snelheidswinst in productie en afspelen. 3D comic-rendering ganeme ook uitzoeken. Bedankt 2 de gast die me laatst op het terras van Weemoed van Spine vertelde, zag er heel mooi uit indeed maar ik ga ‘t met de not-so-pathetic freeware oplossing van de combi MakeHuman / AutoDesk Character Generator doen. En met animatie van getekende achtergronden in Blender… DahWohWeieiieiiiiiijjjjt !