Orange Pi PC Plus met Armbian

orangepipcplus

Complete overwinning – een razendsnelle (want: met Mali OpenGL ondersteuning) Armbian (Debian voor ARM) met LXDE desktop op de Orange Pi PC Plus aan de praat gekregen. Blijkt: geen van de Orange Pi’s grafische kaarten draaien goed vanaf een SD-kaart (SD-snelheid bottleneck). Ik ga alle ellende met crashende chromium-browsers (nodig vanwege Google – bookmark sync tussen apparaten) en hele enge groene / gestreepte / verstoorde schermen snel weer vergeten. Goed ding dat ik de mofo’s bij voorbaat van cooling grids & fans voorzien heb.

Heb het Armbian-image eerst naar het vaste geheugen (EMMC) geschreven, daarna geconfigureerd. Niet met de experimentele armbian-config-utility maar gewoon handwerk, apt-get en tasksel dus. Anywayz, ding is rock steady en razendsnel, geen gezeur meer mee gehad. Bog Damn – ik draai Debian op een ARM-chip op een 24″ monitor in 32 bits kleuren op een whooping 1920 bij 1080 pixels met OpenGL (dus: character hinting en desktop opacity) en autostart OpenVPN tegen eventuele Chinese (contra-)spionage, dit is gewoon genieten geblazen. Ik ben weliswaar ARMoedig met machientje van drie tientjes maar mag mezelf nu ARM-ontwikkelaar noemen… Links 2-3-4 !

Wel grappig dat ik ondanks mobielofobia wel mooie mobiele websites kan maken op een chip en grafische kaart die ook in mobieltjes gebruikt worden. It’s just: i needz mah desktop, voel me onthand & vertraagd & tot eenvingerige bandiet gereduceerd door m’n mobiel en tablet. Just too slow, daar heb ik geen sneltoetsen voor geleerd.

Mijn wapens van keuze: Inkscape, Gimp, Blender, MakeHuman, Synfig Studio, AutoDesk Character Generator, Typecatcher. Ik ga 3D avatars / characters maken, logo’s, icons, strips en animaties / motions comics. Dit is een serieus stuk gereedschap en nodigt uit tot strips tekenen met 3D-ondersteuning. Voorbeelden laterrr !

Oi, pssst, kids: als je even snel een 3D achtergrond met juist perspectief wilt bouwen kwa tekenen: check de isometrie-grid-snap-opties in Inkscape. Want dat kunnen we leren van Diablo; achtergrond / omgeving in isometrie, karakters in 3D levert massieve snelheidswinst in productie en afspelen. 3D comic-rendering ganeme ook uitzoeken. Bedankt 2 de gast die me laatst op het terras van Weemoed van Spine vertelde, zag er heel mooi uit indeed maar ik ga ‘t met de not-so-pathetic freeware oplossing van de combi MakeHuman / AutoDesk Character Generator doen. En met animatie van getekende achtergronden in Blender… DahWohWeieiieiiiiiijjjjt !

Even 200% instorten, Mensch so eine Slacht !¬†Was de hoop op succes al bijna kwijtgeraakt maar Bog Damned als ie Android goed in HD draait moet ie ook Linux goed in HD kunnen draaien, this stands to reason. De komende tijd ga ik genieten van en dingen maken met het monster dat ‘k gewrocht heb.

Bog i’m bored. Heel erg technisch gelukt, bijna dood verveeld. K ga stoppen met kletsen en In Productie. T-shirts maken: icoon van een vuist die een swastika slaat met een = teken en een duim omhoog, icoon van een laars met een plus en een icoon van een baby met een = teken met een duim omlaag, dat soort dingen. Kletsen helpt niet meer, men wil plaatjes i.p.v. praatjes, dat wil ik ook.

PS> In eerste instantie hartstikke fout geformuleerd, moet niet schrijven na reconfig wegens te uitgeput: kick the nazi, not the baby.